Bière servie à la pompe

Onze bieren

Mère Vertus

Verre et bouteille Mère Vertus
La Mère Vertus
20° P
9 %
Couleur
Goudblond
Nez
Moutig
Bouche
Complex
Neemt en drinkt allen hiervan – Een geweldige tripel – Zuiver moutbier
Goudkleurige tripel, zuiver mout
Résumé

Zachte en evenwichtige tripel.

EBC
23
IBU
30
Dégustation

Licht moutig in de neus, kleur van koren in de zon, lichte bitterige aanzet in de mond, zeer lang en nogal moutig mondgevoel, eindigend in een zekere bitterheid. Geen gevoel van alcohol in de mond.

La petite histoire

La Mère Vertus is een geëvolueerde versie van La Saint-Denis, een bier genoemd naar de patroonheilige van Toernich, dorp waar de wieg stond van al onze bieren. Het alcoholgehalte werd verhoogd van 7,5 naar 9%. Het bier won in complexiteit door de verdere toevoeging van één moutsoort en één hopsoort, zodat voor de productie nu 5 verschillende mouten en 5 hopsoorten worden gebruikt. Het recept evolueerde verder door de vervanging van de Pale Ale mout door Cara 5, wat het bier zijn legendarische zachtheid geeft… in de mond.

Teasing

Bitterheid, dat is haar credo ! Bekeer u, zoniet krijgt u met haar te doen. Bidt voor elke slok godvruchtig 5 Pater Nosters Lupullus en 5 Ave Marias Maltus. Uw geest zal verlicht worden door haar perfect evenwicht en haar lang mondgevoel : de echte smaak van het paradijs.

IPA Pot'âme

verre et bouteille IPA pot'ame
IPA Pot'âme
16° P
6 %
Couleur
Blond
Nez
Citrus
Bouche
Citrus
India Pale Ale – De zielen weten waarom – Een genereus bier
Een pot voor de zielsverwanten van IPA
Een blonde IPA, met aroma en smaak van citrusvruchten
Résumé

IPA Pompelmoes

EBC
15
IBU
35
Dégustation

Uitgesproken aroma’s van citrusvruchten / pompelmoes, heldere blonde kleur, verfrissende bittere aanzet, eerder lang hoppig mondgevoel, uitvloeiend in bitterheid. Zeer goed in evenwicht.

La petite histoire

Een jaar was nodig om dit bier te ontwikkelen op basis van een bier dat gebrouwen werd voor een buitenlandse klant. Bedoeling was een aangename kleine IPA te creëren. Het resultaat was een erg verbluffend bier. Eindelijk eens een bier dat het beeld van haar personage volop laat bloeien, een personage dat haar vormen in alle glorie zonder complexen verheerlijkt.

Teasing

Zou u dit bier willen cadeau doen aan een vriendin, die wat te bieden heeft als het op vormen aankomt ? Niet bang zijn, hier worden zowel de vormen als het gulle karakter verheerlijkt. Ook een bier dat de hartelijkheid van de persoon reflecteert, want… de zielen weten waarom.

Poivrote

verre et bouteille Poivrote
Poivrote
16° P
7 %
Couleur
Blond
Nez
Kruidig
Bouche
Aromatisch
Dronken van geluk – Peperig gepeperd
Blond bier met zwarte pepers

Prijswinnaar 2007: “zilveren roerstok” in St. Nicolas de Port, Frankrijk

Résumé

Aromatisch blond bier

IBU
20
Dégustation

Kruidig in de neus, kort houdende crèmekleurige schuimkraag, kruidige aanzet, veel delicate aroma’s ondanks de sterke kruiding, een licht warm gevoel in de keel wijst op het gebruik van pepers. Geen bitterheid maar een bier met een verfrissend en origineel kantje.

La petite histoire

De leveranciers van de 5 gebruikte pepers geven zelden een standvastig aroma. De smaak fluctueert dus naargelang de gebruikte pepers. Kun je ze herkennen ?

Teasing

Niet bang zijn, je zult niet gestoken worden. Pepers kunnen bewerkt worden hetzij door het pikante er uit te halen, hetzij door de aroma’s zo krachtig mogelijk te maken. Hier hebben we te doen met een zeer aromatisch bier, zacht en krachtig tegelijk, met een perfect evenwicht tussen de hoppige en peperige aroma’s.

Mac Vertus

verre et bouteille Mac Vertus
Mac Vertus
12° P
4,8 %
Couleur
Zwart
Nez
Geroosterd
Bouche
Bittere koffie
Belgian British Style Stout
Stout met lichte bitterheid
Résumé

Lichte en smaakvolle stout.

EBC
80
IBU
40
Dégustation

Geroosterde geur, zwarte kleur, licht bittere aanzet, de geroosterde smaak is overheersend, tamelijk lang mondgevoel, toets van gerookte mout, bitterheid duidelijk aanwezig in de nasmaak.

La petite histoire

Het gebruik van Engelse mout- en hopsoorten is het vertrekpunt. Daar worden aromatische mouten en Amerikaanse hopsoorten aan toegevoegd om dit zachte en zwarte cocktail haar kracht te geven via haar bitterheid. Zonder daarom haar licht karakter op te geven door het matige alcoholgehalte.

Teasing

Dit bier werd gecreëerd voor een Keltisch festival om de G… te vervangen door haar duidelijk matigere prijs. Het succes was er, maar G… bood ook heel wat merchandising items aan, die het uiteindelijk hebben gehaald op ons aanbod. We hebben de Mac dus geïntegreerd in ons eigen assortiment en het nieuwe etiket – het enige met de afbeelding van een man in ons gamma, de Mac van de vrouwen – doet al van zich spreken. Een nieuw succes in het vooruitzicht ?

Petite Vertus

Verre et bouteille Petite Vertus
La Petite Vertus
12° P
4,7 %
Couleur
Amberkleurig
Nez
Moutig
Bouche
Gerookt moutig
Licht van aard en in alcoholgehalte, sterk in karakter en smaak
Moutig amberkleurig bier
Résumé

Moutig amberkleurig bier

EBC
35
IBU
20
Dégustation

Moutig aroma, amberkleurig, lichte bitterheid waaruit zich in de mond een zeer licht rokerige moutige smaak ontwikkelt.

La petite histoire

Dames van lichte zeden waren er altijd al in de geschiedenis van de mensheid, maar bier ook. Wie kan er dus een betere ambassadrice zijn voor onze ondeugende drank ?

Teasing

Ze doet het hoofd draaien. Misschien door de alcohol ? Nee, toch niet. Of door haar aard… in schuim ? Of door haar… Wat denk je ?

Bella Mère

La Bella Mère

Verre et bouteille Bella Mère
La Bella Mère
16° P
6,5 %
Couleur
Goudkleurig blond bier
Nez
kruidig
Bouche
Bitter
Je leert haar waarderen
Hoppig blond bier, aroma en smaak van hop
Résumé

Hoppig blond bier

EBC
20
IBU
40
Dégustation

Licht hoppig aroma, blonde kleur, licht bittere aanzet die zich ontwikkelt tot een fruitig mondgevoel, genre ananas, hoptoevoeging goed in evenwicht tussen bitterheid en aromatische waarneming.

La petite histoire

Het ontwerp van het etiket voorzag twee versies : het ene met de afbeelding van de schoonmoeder van Sneeuwwitje, het andere met de schoonmoeder van iedereen… Dit laatste kreeg de meeste stemmen en werd vervolgens hertekend. Terloops : er bestaat ook een versie Bella Mère Rock & Roll. Zowat de Mrs. Rock dus ! 

Teasing

Het misdrijf der astringentie wordt in de wereld der brouwers streng bestraft met droog brood en water ! Hier worden de aroma’s van de vier geselecteerde hopsoorten naar best vermogen verwerkt tot een perfect evenwicht tussen een verfrissende bitterheid en een smaak van aromatische hoppen. Als ze je onverhoopt toch niet zou bevallen, is dat niet mijn fout maar deze van de Bella Mère !

421

421

Verre et bouteille 421
421
12° P
4,6 %
Couleur
Blond
Nez
Kruidig
Bouche
Licht bitter
De hoogste inzet, licht van aard maar sterk in smaak
Blond speltbier
Résumé

Licht verfrissend blond bier

EBC
18
IBU
30
Dégustation

Licht hoppig in de neus, blonde kleur, licht bittere aanzet, die zich in de mond licht zurig ontwikkelt, typisch voor spelt die een zeer frisse en dorstlessende smaak geeft.

La petite histoire

Aanvankelijk onderdeel van een geschenkverpakking in de vorm van het caféspel “421” (in Vlaanderen bekend als “pitjesbak”). Ze was samengesteld uit twee glazen, vier flesjes 421, drie dobbelstenen, een flessenopener, enkele bierviltjes en de spelregels.

Teasing

Waar men u ook dit bier schenkt, en er is een pitjesbak aanwezig, dan verbinden wij ons ertoe u een gratis degustatie aan te bieden als u met één worp 421 gooit. Opgelet : één enkele poging per termijn van tien jaar !

Fumette

La Fumette

Verre et bouteille Fumette
La Fumette
6,5 %
Couleur
Amberkleurig
Nez
Gerookt
Bouche
Gerookt moutig
Stop met roken, maar niet met drinken
Gerookt amberkleurig bier

Prijswinnaar 2013: “zilveren roerstok” in St. Nicolas de Port, Frankrijk

Prijswinnaar 2013: Bronzen medaille, Beer Awards Digital, België

Résumé

Ambrée maltée fumée.

EBC
40
IBU
20
Dégustation

Gerookt aroma, amberkleurig, weinig bitterheid, de gerookte smaak vult de mond op een delicate manier, na 2-3 slokken maken de gerookte toetsen plaats voor een moutige smaak.

La petite histoire

De eerste testen voor dit bier waren een eenzaam moment. Ondanks een voorzichtige dosering – 40% in plaats van de 80% die op een website werd gesuggereerd (onverbeterlijke rokers, echte stinkers) – konden de eerste proeverijen omschreven worden als :”Dit is hespensap”, “Men heeft de indruk een asbak te knuffelen”. Sindsdien hebben we de beste gerookte mout (uit Duitsland) verwerkt met vijf andere moutsoorten en vier hopsoorten om een typisch gerookt maar toch evenwichtig resultaat te bekomen. Wat een finesse ! Het ideale bier bij zuurkool en vleeswaren.

Teasing

Zoals u ongetwijfeld weet gebruiken wij gist van Orval voor onze bieren. Het is een detail dat ik graag bevestig als de vraag me gesteld wordt. Tot nu toe toch. Drie proevers hebben me eens gezegd : “Dat is eigenaardig, dit is precies een gerookte Orval”. We hebben verduiveld goede experten onder ons cliënteel !

Augure

Augure

Verre et bouteille Augure
Médaille d'argent bière ambrée
Augure
17° P
7 %
Couleur
Amberkleurig
Nez
Kruidig
Bouche
Kruidig
Bier uit een andere tijd – Middeleeuws bier
Amberkleurig honingbier met Middeleeuwse kruiden

Prijswinnaar 2018: “Best local beer”

Résumé

Amberkleurig bier met honing en andere kruiden

EBC
35
IBU
20
Dégustation

Kruidig aroma, amberkleurig-koperkleurig, duidelijk kruidige aanzet die zich ook in het mondgevoel verder ontwikkelt, vloeit uit in toetsen van mout en honing.

La petite histoire

Mathilde van Toscane ligt aan de basis van de legende van Orval (de forel die haar verloren trouwring terugbracht). Minder geweten is, dat Mathilde ook een alchimiste was, op zoek naar het filosofale bier. Haar naam als ingewijde was Augure. Haar parcours omvat 13 bieren, waarvan het laatste een bier is met honing en speciale kruiden. Om er meer van te weten vraagt u naar uw initiëringspakket. 

Teasing

De alchimist-brouwer gebruikt in zijn recept klassieke ingrediënten zoals gerstemout en hop, maar ook twee Middeleeuwse kruiden : zuiderse mirte (bescherming tegen maagkwalen en goed voor de bloedvaten) en paradijspeper (stimuleringsmiddel en afrodisiacum). Naar verluidt kon elke novice die zich wou begeven op de Weg van het Grote Werk dit doen via een degustatie van 13 bieren van Millevertus (het fameuze initiëringspakket)

Papesse

Papesse

Verre et bouteille Papesse
Papesse
24° P
11 %
Couleur
Robijnrood
Nez
Moutig
Bouche
Rond, moutig, zoetig
Als er een paradijs is, is er Papesse
Quadrupel, krachtig bruin bier

Prijswinnaar 2015: “zilveren roerstok” in St. Nicolas de Port, Frankrijk

Résumé

Krachtige quadrupel

EBC
40
IBU
25
Dégustation

Moutig in de neus, donkere kleur, robijnrood, matig houdend crèmekleurig schuim, karaktervolle aanzet maar geen bitterheid, krachtige moutige ontwikkeling in de mond, duidelijke alcoholwaarneming en aangenaam in de keel. De smaak van zoethout en karamel/koffie zorgt voor een mooi afgerond geheel.

La petite histoire

We waren heel fier om aan een importeur La Petite Vertus (licht amberkleurig bier) te kunnen voorstellen, maar deze repliceerde dat hij zo gràààààg een krachtig bruin bier zou zien, genre Westvleteren. Een weddenschap werd afgesloten én gehouden met de creatie van dit bier, het sterkste uit het gamma.

Teasing

Oorspronkelijk was La Mère Supérieure (Moeder Overste) het sterkste bier in het gamma. Wat kan daar nog boven gaan, tenzij de Paus… of de Pausin !

La Douce Vertus

La Douce Vertus

verre et bouteille Douce Vertus
Médaille d'or bière brune
La Douce Vertus
16° P
7 %
Couleur
Bruin
Nez
Moutig
Bouche
Gerookte mout
Een plezier om te geven en te krijgen
Moutig bruin bier

Prijswinnaar 2012: “Best Belgian beer of Wallonia”"

Prijswinnaar 2018: “Best local beer” "

Résumé

Moutig bruin bier met een gerookte toets

EBC
72
IBU
25
Dégustation

Moutig aroma, mahoniebruine kleur, bitterheid die in de mond terugwijkt ten voordele van de ontwikkeling van een cacao-achtige smaak, genre Ovomaltine, vloeit uit in een licht gerookt aroma.

La petite histoire

Het enige bier waarvan het recept elk jaar verrijkt wordt via de versie “Kerstbier”, met een smaakevolutie waarvan enkel de beste toetsen werden weerhouden, zodat onze Douce Vertus een rond en zinnelijk karakter behoudt. Deze techniek leverde ons eind mei 2012 de titel “Best beer of Wallonia” op.

Teasing

Een eerste versie in grote flessen liet op het etiket enkel haar lange sexy benen zien. “La Douce Vertus heeft geen gezicht… Ja, en dan ?” 

La Vertus Ose

La Vertus Ose

Verre et bouteille Vertus Ose
La Vertus Ose
16° P
6 %
Couleur
Goudkleurig
Nez
Graan
Bouche
Zoet gesuikerd
Virtuoos van de smaak
Blond speltbier
Résumé

Zacht goudkleurig blond bier.

EBC
25
IBU
26
Dégustation

Aroma van graan-spelt, blond goudkleurig, verfrissende aanzet van spelt, ontwikkelt zich in de mond zeer rond en nogal lang, zeer goed evenwicht tussen de smaak van graan en de aromatische aspecten van de gebruikte hopsoorten.

La petite histoire

Spelt is een zeer moeilijk graan om mee te brouwen, maar het resultaat in mondgevoel maakt het de moeite waard. Spelt heeft ook andere grote deugden – denk maar aan speltmeel en speltbrood. De combinatie van spelt met het bronwater uit onze putten geeft ons dus een drank die niet beter verteerbaar had kunnen zijn.

Teasing

Het eerste blonde speltbier werd gebrouwen voor “Spelz vum séi”. Maar wat voor buitenaardse wezens zijn dat dan wel ? Heel simpel : de Luxemburgers van de regio Haute Sûre, producenten van spelt (spelz).

Blanchette

Blanchette

Verre et bouteille Blanchette
Médaille d'argent bière blanche
Blanchette
12° P
5 %
Couleur
Blond
Nez
Kruidig
Bouche
Limoen
De smaak van limoen
Witbier met kruiden en de smaak van limoen

Prijswinnaar 2018: “Best local beer”

Résumé

Witbier met de geraspte schil van citroenen.

IBU
10
Dégustation

Citroenaroma’s in de neus, helderblonde kleur, verfrissende kruidige aanzet overgaand in een droog mondgevoel, typisch bij het gebruik van tarwe.

La petite histoire

De limoensmaak, die is hier karakteristiek. Een verfrissend bier voor het grote publiek, ijskoud te serveren. Gebrouwen met 3 moutsoorten, 3 hopsoorten, 30% tarwe en een cocktail van fijne kruiden.

Teasing

Hoe bekom je deze citrusachtige smaak ? Citroenschillen vermengd met sap of – nog erger – citroenaroma’s of citroenzuur ? Niets van dit alles ! Enkel kruiden die tijdens de warme en koude fase van het brouwproces toegevoegd worden. Welke kruiden ? Dat is brouwersgeheim !

Apéroo

Apérooo

Apérooo et verre Millevertus
Apérooo
4,5 %
Pils artisanale
L’alliée privilégiée de tous vos événements festifs!
Résumé

Bière de fermentation basse, le goût est avant tout un savant équilibre de malts différents, c’est ce qui lui donne cette inspiration « maibock », l’amertume est très en retrait et convient à tout palais même irréductible ! Bière qui se boit très fraîche tout au long de la nuit….

EBC
10
IBU
15

421 session IPA

421 session IPA

421 session IPA
421 session IPA
11°P
4,21 %
Couleur
Blonde
Nez
Fruité, agrume
Bouche
Amer
Encore plus légère en tenue, encore plus forte en goût
Blonde Pale Ale (malt)
Résumé

Blonde rafraichissante légère

EBC
18
IBU
30
Dégustation

Nez légèrement fruité/agrume, couleur blonde légèrement dorée, attaque d’amertume sur le haut du palais, développement en bouche plutôt amère. La bière est assez fine mais développe une belle présence, elle a du corps malgré le taux d’alcool faible sans doute grâce à l’utilisation du malt Pale Ale.

La petite histoire

Née dans le confinement, elle a eu le temps de se construire. Elle trépigne maintenant et vous accompagnera volontiers lors de votre participation au grand bal masqué de votre remise en liberté.

Teasing

Si on vous présente cette bière n’importe où et qu’il y a un jeu 421 de disponible, nous nous engageons à vous offrir une dégustation gratuite pour un lancement de dés sec donnant 421 ! (attention 1 seul essai par tranche de 10 ans)

La Douce Vertus de Noël

La Douce Vertus de Noël

Douce Vertus de Noël
Best Local Beer Brune 2018
La Douce Vertus de Noël
16°P
7 %
Couleur
Brune
Nez
Malté
Bouche
Maltée fumée
Un plaisir à donner et à recevoir
Brune maltée

Prix 2012: "Best Belgian Beer of Wallonia"
Prix 2018: "Médaille d’or, Best Local Beer of Wallonia"
Prix 2020: "Fourquet d’Argent à Saint Nicolas de Port (FR)"

Résumé

Brune maltée touche fumée

EBC
72
IBU
27
Dégustation

Nez malté, couleur brune acajou, amertume en retrait favorisant l’expression et le développement en bouche d’un goût malté ovomaltine, un léger arôme fumé s’exprime en fin de bouche.

La petite histoire

La seule bière dont la recette s’est enrichie chaque année à travers sa version « Noël », des touches évolutives dont on n’a retenu que le meilleur pour que notre Douce reste ronde et voluptueuse. Technique récompensée fin mai 2012 et 2018 par le titre de « Best Belgian Beer of Wallonia » et en 2020 par un Fourquet d’Argent à saint Nicolas de Port (concours national français)

5B

5B

5B 2020
5B
24°P
11 %
Couleur
Rubis
Nez
Malté
Bouche
Vineux, porto, malté, réglisse
Voyage « extrême » dans le goût, séjour en barrique italienne
Quadruple, brune puissante, notre Papesse maturée 1an dans des barriques de Barolo
Résumé

Quadruple puissante

EBC
50
IBU
22
Dégustation

Nez vineux, couleur foncée, rubis, mousse crémeuse peu persistante, attaque de caractère, pas d’amertume, développement en bouche madérisé, porto, puissant, sensation de l’alcool avec une pointe d’acidité.

La petite histoire

Fruit d’une collaboration avec un ami belgo-italien connaissant très bien la région d’Alba. L’important pour un bon résultat de barriqu’âge est de recevoir et remplir le fût de bières aussitôt après la vidange de vin. Notre ami surveillait donc attentivement l’activité du vigneron de Barolo pour agir en conséquence.

Teasing

Christophe Gillard, ex Mi Orge Mi Houblon, a fait goûter notre 5B à l’aveugle à une de ses classes « pro », ils étaient ravis et unanimes : « ce n’est certainement pas l’œuvre d’un brasseur belge »…c’est vrai que je me sens plus universel…

Millevertus Bio

Millevertus Bio

Millevertus Bio
Millevertus Bio
14°P
5.2 %
Couleur
Blonde
Nez
Agrume
Bouche
Fruité
Millevertus se donne le «la»
Blonde BIO, nez et goût fruité, amertume rafraichissante
Résumé

BIO fruitée houblonnée

EBC
15
IBU
21
Dégustation

Nez fruité- agrume, couleur blonde, attaque de fraicheur, développement en bouche légèrement amer tout en longueur, post amertume en finale. Très bon équilibre.

La petite histoire

La concrétisation de 16 années de brassage, elle est enfin là cette Millevertus « made in Tchin Ale », Tchin-Ale ? vous connaissez ce pays ? Venez-nous y rejoindre…C’est un voyage en Or in Tchin-Ale…

Teasing

Le nouveau site internet www.millevertus.com lui est dédié, I SEE YOU là bas hein

Limonade Bio

Limonade Bio

Limonade Bio
Limonade Bio
Limonade BIO: Millevertus se donne le «la»
Limonade agrume bitter lemon à base de concentré de jus de citron bio, d’arôme naturels, elle est légèrement sucrée et pétillantée
Résumé

Ingrédients:  eau de source aux mille vertus saturée en CO2, concentré de jus de citron BIO, arômes naturels, sucre inverti BIO

Dégustation

Nez citronné, pétillance discrète, visuel trouble dû au jus de citron, légère amertume typique du fruit, c’est un chouette bitter lemon

La petite histoire

Après 16 années de brassage, elle est enfin cette première limonade Millevertus « made in Tchin Ale », Tchin-Ale ? vous connaissez ce pays ? Venez-nous y rejoindre…C’est un voyage en Or in Tchin-Ale…

Teasing

Le nouveau site internet www.millevertus.com lui est dédié, I SEE YOU là bas hein